Klostergarden Gardsbutikk

KLOSTERGARDEN

GARDSUTSALG

FAKTA

Type lokaler: Restaurert båthus, gårdsbutikk
Oppdragsgiver: Inger Lise og Anders Schanche Rettedal
Arkitekt: Trodahl Arkitekter
Utført av installatør: EL-Team AS
Lysdesign: Luminator AS
Foto: Klostergarden, Fredrik Ringe og Luminator

Nord for Stavanger, ytterst i havgapet på Mosterøy ligger Klostergarden som har sitt utspring fra Utstein Gard. Gården ble i 1999 fredet under kulturminneloven.

I det restaurerte sjøhuset fra 1950-1959, med Utstein middelalderkloster i bakgrunnen, finner du Klostergarden Gardsutsalg.

Gårdsutsalget tilbyr produkter av lokal mat, drikke, håndverk, og ikke minst egenproduserte produkter fra Klostergarden selv. Mest kjent er de for det flotte Klosterlammet.

Belysningens hovedfunksjon er å fremheve gårdsbutikkens produkter. I tillegg får belysningen frem den karakteristiske arkitekturen og historien til det gamle naustet.

Gardsbutikken er som et museum i seg selv, og den restaurerte nordlandsbåten som tidligere var eid av vaktmesteren på Utstein Kloster, er fortsatt i bruk. Når den ikke er utleid er den utstilt bak glassveggen i gardsbutikken.

Det valgte konseptet viderefører en tradisjonell museumsbelysning inn i naustet, hvor produktene er selve utstillingsobjektene. Over dragerne er det montert skinner. Sorte, moderne spotter gir en kontrast til det tradisjonelle bygget. Lyset kan enkelt rettes mot ønskede varer og produkter, og på samme tid fremheve de naturlige materialene i arkitekturen: det rene, råe og naturlige.

Foto klos scaled

Klostergarden Gardsbutikk Saueskinn
  • Foto